Tuesday, 24 June 2014

""ustazah@cg Cita2ku"" INSYA-ALLAH :)

Assalamualaikum w.b.t n salam ukhwah fillah teman2...


Alhamdulillah...an boleh lagi update blog kesayangan an nii...insya-Allah klu pnjg umur an nak update sokmo! thu x ap tu"sokmo " krik2..Hehe..
Orait. Kali ni an nak bercakap sikit2 pasal cita2 an ni.. Awak2 semua mesti ada cita2 jugakan? Hehe. Semua orang ada.. okey...an sebenarnya nak jadi seorang ustaz! Ops silap pula....ustzh @ cg la ;)..Excited sangat nak tulis sampai tersalah.. ;) 'ustz' tu insya-Allah mnjd idaman an pd masa akn dtg....krik2..spe ye..hehe..syhhh...hnya Allah yg mngetahui..doakn an ketemu insan itu....insya-Allah satu saat n kmi akn bersua jua..sbb an ykin!!Allah akan berikan yg terbaik utk hambanya..biarlah skrg an capai impian umi n abi an serta hasrat org2 tersyg di sekeliling an..insya-Allah.. :)

Masa an kecil2 dulu. an nak jadi polis tau Sebab an suke tgk cerita Gerak Khas time tu. Memang femes Gerak Khas kn? Tapi tak ingat dah tahun berapa. Tahun 2003 an darjah 3. Maybe tahun 2003 2 cerita Gerak Khas bermula kot. Tak ingat dah..krik2..hehe

Lepas tu...an bertukar cita2 pula. Pada tahun 2005-2006 (agaknya laa), program Medic Tv di terbitkan. Time tu an memang bercita-cita nak jadi seorang doctor! Nak tau sebab apa? Sebabnya ialah an ni suka dengan darah. Suke tengok daging2 tu. Bersinar! Bestnya dapat belah organ2 tuu.. Ya Allah..hehe
Lepas tuu. an memang 'extd' sangat nak jadi doctor. Sampaikan suatu hari tuu... umi an nak masak ayam. And ayam tuu ada dalam sink. Soo. Apa tunggu lagi. an operate laa ayam tu. an potong hati dia. Semua organ dia sampai jadi kecil. Heeee. Pastu...umi an mai kat dapur. Terkejut umi! ○●○ ehehe. umi marah an dgn penuh kasih syg..hehe.
umi: kenapa buat ayam macam tuu. Kesian dia.
an: kan ayam tuu dah mati. Tak perlu kesiankan dia pun, umi. Dia tak sakit pun. Lagi pun dia dah masok syurga. Dia dah happy pun kan. HEHE..(zaman kanak2 katakan ;) )
umi marah an sebab an buat gitu. Hehe. Tapi, dapat operate ayam dah beri kepuasan kat an walaupun hanya beberapa minit. Heheheh. Tu semua kisah lama.(indhkan klu dikenang)


Sekarang cita2 an dah berubah. an nak jadi seorang ustazah@cg.an pernah tau usulkan niat suci an kecil2 dlu..nak tau respon umi n abi..mereka senyum..n mereka yg byk spprt an..hehe..kan dlu an ank tunggl..6 tahun lps tu bru an dpt adq..jd..umi n abi byk bg tumpuan kat an..hehe..blh dkatakan anak mnje kut..krik2..hehe..but now an dh ad adq2..hehe..jd kemanjaan an dh bertukar jd 'kematangan' kut...hehe..
kini giliran mereka pula mnjdi 'adq2 mnje'..nak tau npe an mmg mnt sgt nak jd cg@ustzh..sbb an nak sgt mendekati adq2 kat luar sna..nak didik mereka,nak bantu mereka,nak pimpin mereka..insya-Allah

  semga impian an jd kenyataan..an rindu tau suasana kat srwk dlu masa an kecil2..
an selalu ikut umi n abi buat aktiviti luar..seingt an dlu...an pernah merajuk sampai x mkn sbb umi n abi x nk bw an..hehe..kesian kat bibik remaja pujuk an..memory yg an x blh lupakan apabila kg Gedong buat pertandingan pintu gerbang bila sambutan MAULIDUR RASUL..

Ya Allah..saat tu amat manis sekali..indah tau..x jumpe dh suasana tu kat kelantan ni..hehe..sbb tu an simpan impian an utk merantau jauh2..nk timba pnglmn..nk rasai kesusahan sahabat2 kita kat luar sana..nak bantu mereka..insya-Allah..

kdg2..ad sahabat2 an tnya..knp an nk p belajar n merantau jauh2..hehe..maaf syg..hasrat dihati x mmpu diluahkn dgn kata2..hehe..yg pntg doakan an tau..
syukran umi n abi coz faham niat ank umi yg "nakal2' ni ;)

Alhamdulillah...jumaat lepas(20/6) an iv (ismp)..n alhamdulillah semua brjln lncar..Allahu..saat tu an x blh luahkan dgn kata2..Allah mempermudhkan urusan an tau..an sygggg Allah..
smga Allah lembutkan hati prof utk terima an jd mahasiswi di UMS.. Semoga menjadi kenyataan. Amin insyaAllah.EH..byk pula an mencoret..

Okey sampai sini je laa. an nak rht2..bantal an dh melambai2.. Byee. Thank you all..
Assalamualaikum w.b.t
bersma shbtku tersyg(miss nina)
**snymn aftr iv...smga ia juga mnjdi snymn yg indh dimasa akn dtg **


ops...muka nrvss bfre iv...comel x baby cute kat dpn tuu??
**tu la baby dani..anak ciksu..comel kan..extd dy mngiringi qaq sepupu dy yg nakal ni ;) **

No comments:

Post a Comment