Friday, 13 March 2015

Infiru !
Dengan kata nama lain,berangkatlah.

Alhamdulillah..
Allahu...

Akhirnya siap juga blog sempena assgnmnt slh stu subjek yang driku ambil untuk sem 2  ini..

Dulu pernah berblogging,hari2 update blog. Satu hari tak update boleh demam -_-
Ops🙈🙈🙈
Tapi lama-lama dah mula kurang dan akhirnya krik3....ops....
Sebab kekangan masa,tanggungjwb dn sbgainya.jadi... minat pun jadi kurang....
ALLAHU...but qowiy3..


Aan....pegang cik hati n...Go!!!!!!!!

Pernah dgr maksud Infiru???

Infiru. .Apa maksud infiru??? 
Infiru - ""Berangkatlah"

"Berangkatlah dalam keadaan susah dan senang,dan berjihadlah di jalan Allah dengan harta kamu dan jiwa kamu.Itu adalah lebih baik bagi kamu sekiranya kamu mengetahui. " 
At-Taubah ayat 41

Alhamdulillah,apabila rasa malas nak turun buat kerja,malas nak study,malas nak discss,ayat nie sumber kekuatan....
Alhamdulillah...jazakillah...
ingt psnn umi n abi an !!!!!

Kadang2 sampai kat luar pintu nk turun perjumpaan pun dlm hati nie slalu dok sbut Infiru Infiru.....

Allahu....
Kuatkan hasutan syaitan???

 Bila kita nak buat kerja baik,bila kita nak rajin,rasa berat sangat......

Tapi bila nak buat maksiat,nak buat kerja jahat laju je kaki melangkah...
Nauzubillah...

Sebab tu,bila nak buat apa2 action,fkir dulu baik buruk benda tu....
ops..psnnn umi n abi ni!!!

Kalau driku buat ini,apa effect dia? Allah suka ke tak ? 
Kalau driku buat itu effect tu plak mcam mana?...

Sebab tu,apa2 yang hndk dibuat kne brfkr dua 3 kali..yg pntg coool n selalu ingt Allah!!!

'Buat perkara yang Allah suka dan Allah redha walaupun seluruh makhluk dibumi benci akan apa yang kau buat ' 

Kesimpulannya,

kita buat apa2,jgn sebab niat nak dapat redha manusia, 

nak org puji hasil kerja kita,

nak org WOW apa yang kita buat!!!!,

nak suruh ikut flow kawan2 supaya depa suka kita,

N0!!!!!

Yg pntg...carilah keredhaan Allah 
wahai cik hati....
moga Allah sentiasa mnjga setiap langkah serta perbuatan yg kita lakukkan...
Aamiin..     

Pepatah pernah kata, 

Kalau nak dunia,akan dapat dunia.

Kalau nak akhirat, dua2 dapat.Dunia pun dapat,Akhirat pun dapat .

Dunia vS Akhirat .Mana lagi lama ya? 

Think. ;-)

Sekian dahulu post untuk kali nie.

Segala yang baik datang daripada Allah S.W.T,segala yang kurang daripada kelemahan dri sendiri....

Maaf salah dan silap.


 See u next week ! ^_^


Qowiy333......!!!!!!

No comments:

Post a Comment